Avarn Securityn ratkaisu kehon lämpötilan mittaamiseen valvontakameralla

Kehon lämpötilan mittaaminen lämpökameralla

Lämpökameralla toteutettu henkilön lämpömittausjärjestelmä on tarkka ja turvallinen ratkaisu kehon lämpötilan mittaamiseen ihmisjoukoissa. Lämpökameran avulla voidaan mitata kehon lämpötila useista liikkuvista henkilöistä kerrallaan. Mittaaminen tapahtuu turvallisesti 2-3 metrin etäisyydellä kamerasta ilman minkäänlaista kontaktia. Kamera poimii kuvasta kasvot ja lämpötilan mittaus tapahtuu aina optimipisteestä otsalta silmien välistä.


Tehokas, turvallinen ja hienovarainen tapa tunnistaa infektiovaara

Lämpökameran hyödyntäminen kehon lämpötilan mittaamisessa on tehokasta, sillä se ei vaadi henkilöresurssien sitomista. Näin henkilöstöä ei tarvitse myöskään asettaa alttiiksi infektioille mittaamisvaiheessa.  Lämpötilan mittaaminen ei aiheuta ruuhkia, kun sitä varten ei tarvitse pysähtyä. Mittaus tapahtuu automaattisesti ja hälytys mitatusta ylilämpötilasta voidaan hoitaa hienovaraisesti ja vastaanottaa joko paikallisesti suoraan kamerasta ääni- tai valomerkillä tai verkon yli minne tahansa.

Kehon lämpötila voidaan mitata älykkäällä valvontakameralla

Henkilötietojen käsittely ja tallentaminen

Vaikka käyttö ei aina edellytä tietojen tallentamista, on kyseessä silti henkilötietojen käsittely. Tästä johtuen tulee järjestelmän käyttäjän huolehtia tietosuoja-asetuksen vaatimusten täyttymisestä ennen järjestelmän käyttöönottoa.

Suojaa tilasi ja henkilöstösi infektioilta

  • Reaaliaikainen mittaus useista liikkuvista henkilöistä kerrallaan. Vaihtoehtoiset tavat mitata lämpötila esim. kannettavilla lämpökameroilla edellyttävät, että henkilö pysähtyy mittausta varten.

  • Tarkka ja luotettava mittaustieto*. Vaihtoehtoiset markkinoilla olevat ratkaisut eivät ole riittävän tarkkoja luotettavaan mittaustietoon.

  • Kamera poimii kuvasta kasvot ja lämpötilan mittaus tapahtuu aina optimipisteestä otsalta silmien välistä. Lämpötila saadaan mitattua vaikka henkilöllä olisi maski, päähine tai silmälasit päässään, mutta nämä voivat höiritä mittausta.

  • Ei vaadi henkilöresurssien sitomista operointiin. Mittaus tapahtuu automaattisesti ja hälytys mitatusta ylilämpötilasta voidaan vastaanottaa joko paikallisesti suoraan kamerasta ääni- tai valomerkillä tai hälytykset voidaan myös ottaa vastaan verkon yli minne tahansa.

Järjestelmä asennetaan sisätiloihin ja se on saatavilla nopeasti käyttöön. Tarjoamme myös mahdollisuuden ratkaisun esittelyyn.

*Sääolosuhteet voivat vaikuttaa mittaustulokseen, jos mittaus tehdään siirryttäessä kylmästä ulkoilmasta sisätiloihin.

Mittaustuloksen luotettavuus ja tulosten käyttötarkoitus

Mittausolosuhteet vaikuttavat tuloksen luotettavuuteen. Maski, otsalla oleva päähine tai silmälasit voivat häiritä mittausta samoin kuin lämpöä heijastava tausta. Myös kylmästä ulkoilmasta sisälle tultaessa tulos voi olla virheellinen. Luotettavin mittaustulos saavutetaan, kun mitataan yksi paikoillaan oleva henkilö kerrallaan ilman maskia, silmälaseja tai päähinettä.

Lämpökameralla mitattuun lämpötilaan tulee suhtautua suuntaa antavana arvona, jota voi hyödyntää mahdollisista jatkotoimenpiteistä päätettäessä. Lämpötilan mittaustieto ei ole sellaisenaan pätevä minkään diagnoosin tekemiseen, vaan se on vain yksi arvo, jota voi tietona hyödyntää erilaisiin tarkoituksiin. Lämpötilan tunnistaminen voi olla yksi lisäkeino suojautumiseen kasvosuojaimien, käsidesin ja muiden toimien lisäksi.


Seuraa henkilömäärää tiloissasi

Tiloissa asioivien henkilöiden määrä on tiedettävä, jos tilassa on rajoituksia palo- ja pelastusturvallisuuden tai tartuntatauteihin liittyvien rajoitusten vuoksi. Henkilölaskentaa on helppoa tehdä kamerateknologian avulla.  Saat tiedon, kuinka monta henkilöä tilassa on ja voit asettaa hälytyksen ilmoittamaan, kun haluttu raja on ylittymässä. Kameravalvonnan avulla on mahdollista seurata myös suojavarusteiden käyttöä. Jos tiloissasi on tarpeen käyttää esimerkiksi suojamaskia tai muita työturvallisuusvarusteita, voi tunnistava kameravalvonta hälyttää, mikäli joku asioi tiloissa ilman tarvittavia varusteita.

Tiloissa asioivien ihmisten määrää voidaan valvoa älykkään kameravalvonnan avulla
Sijaintimme ja kävijämäärämme edellyttävät turvateknologiaa ja alan monipuolista asiantuntemusta. Palveluntuottajan valinnan ratkaisi aito kiinnostus kauppakeskuksemme asioihin. Avarn Securityn palveluesimiehet ja vuoropäälliköt sitoutuivat heti alusta alkaen haluamaan Hansan parasta. Lue koko kirjoitus »

Timo Palviainen, kauppakeskusjohtaja, Kauppakeskus Hansa

Musiikkitalon kaltaisissa julkisissa tiloissa turvajärjestelyt on hoidettava siten, että ne auttavat tekemään vierailusta juhlavan kokemuksen, eivätkä häiritse kulttuurielämyksistä nauttimista. Palvelun on oltava hienotunteista, mutta kuitenkin riittävän näkyvää, jotta vieraat kokevat olonsa turvalliseksi. Lue koko kirjoitus »

Pekka Kauranen, toimitusjohtaja, Musiikkitalo

Luhta on tyylikäs brändi ja meille on tärkeää, että tapahtumassa myös järjestyksenvalvonta henkii samoja arvoja ja on viimeisen päälle ammattitaitoista. Avarn Securityn järjestyksenvalvojista huokuu ammattitaito ja heistä näkee, että heillä on vahva kokemus tapahtumaturvallisuudesta.
Lue koko kirjoitus »

Kari Raskinen, ketjupäällikkö, Luhta