30.11.2020  |  Uutiset ja tiedotteet  |  Asiakkaamme kertovat

Monivuotinen sopimus Yara Suomen Siilinjärven tehtaille

Yara_Siilinjarvi_1200x628Avarn Security ja Yara Suomi ovat sopineet turvallisuuspalvelujen tuottamisesta Siilinjärven tehtaille.

Turvapalvelusopimus astuu voimaan vuoden 2021 alusta ja siihen kuuluvat tehdasalueen ympärivuorokautinen paikallisvartiointi sekä kertaluonteiset turvaamistehtävät, kuten esimerkiksi vuosihuoltoseisokkien vartiointi. Yaran Siilinjärven toimipaikan HESQ Manager Jukka Taskisen mukaan Yaralla odotetaan tiivistä ja molempia osapuolia hyvin palvelevaa yhteistyötä, jossa turvallisuutta ylläpidetään ja kehitetään yhdessä.

– Olemme tehneet Avarn Securityn kanssa yhteistyötä pienimuotoisemmin jo aiemmin, ja meille oli jäänyt yrityksestä positiivinen ja palveluhenkinen kuva. Avarn Securityn asiantuntemus, palvelujen monipuolisuus ja ratkaisuhakuisuus asiakkaan tarpeisiin olivat valinnassa merkittävässä roolissa – unohtamatta hyvää kokemusta aiemmasta yhteistyöstä. Sparraamalla toisiamme saamme varmasti hyviä tuloksia aikaan, Taskinen toteaa.

Turvattavana tuhansia hehtaareja ja satoja työntekijöitä

Turvattavaan tehdasalueeseen kuuluvat Yara Siilinjärven kaivoksen alue sekä kemiantehtaat. Vartioitava alue on kokonaisuudessaan noin 3800 hehtaaria ja siellä työskentelee 400 Yaran työntekijää sekä 350 urakoitsijaa.
– Siilinjärven toimipaikka pitää sisällään sekä kemianteollisuutta että kaivostoimintaa. Alue on laaja ja toiminnoiltaan hyvin monipuolinen. Pidämme turvallisuutta ensisijaisen tärkeänä turvataksemme laadukkaan tuotannon. Turvallisuuspalvelu parantaa edelleen työntekijöidemme, yhteistyökumppaneidemme sekä myös lähialueen asukkaiden turvallisuutta, Taskinen kertoo.

Toimeksianto on uusi, sillä Yaralla ei ole aiemmin ollut vastaavanlaista turvallisuuskumppanuutta.

– Olemme erittäin iloisia, että pääsemme tekemään Yaran kanssa pitkäjänteistä turvallisuustyötä ja kiitollisia yaralaisten luottamuksesta meitä kohtaan. Olemme aiemmin hoitaneet Siilinjärven tehtaille erikoistilaisuuksien ja huoltoseisokkien vartiointeja. Onnistumiset näissä ovat luoneet vahvan pohjan yhteistyölle, mistä kiitämme Kuopion ja Varkauden alueen vartijoita ja esimiehiä, Suomen Avarn Securityn myyntijohtaja Katja Mäntymäki toteaa.

Yara Suomi

Yara on maailman johtava lannoiteyritys ja ympäristöratkaisujen toimittaja. Suomessa Yara on valmistanut lannoitteita jo lähes 100 vuotta. Yaralla on Suomessa kolme tuotantolaitosta, jotka sijaitsevat Uudessakaupungissa, Kokkolassa ja Siilinjärvellä. Siilinjärvellä sijaitsee myös Länsi-Euroopan ainoa fosfaattikaivos sekä Suomen suurin avolouhos. Yara työllistää Suomessa noin 900 henkeä, ja kokonaisuudessaan työllisyysvaikutus on yli 4000 henkeä. Yara International on maailmanlaajuinen kivennäislannoitteiden, teollisuuskemikaalien ja ympäristönsuojelutuotteiden toimittaja, jonka liikevaihto on noin 12,9 miljardia USD. Maailmanlaajuisesti Yara työllistää yli 16 000 työntekijää 60 maassa, joista käsin se myy tuotteita yli 160 maahan.

 

LUE LISÄÄ TURVALLISUUSPALVELUISTAMME