09.1.2020  |  Uutiset ja tiedotteet

Monipuolinen turvallisuusala on kiinnostava kesätyöpaikka

blogi-turvallisuusala-on-mielenkiintoinen-kesatyopaikka-2
Työ turvallisuusalalla antaa paljon arvokasta työkokemusta ja avaa ovia moneen suuntaan. Tehtävissä riittää valinnanvaraa – myös muualla kuin pääkaupunkiseudulla.

Turvallisuusalan tehtävien laaja kirjo usein yllättää nuoret työnhakijat, sillä ala on paljon muutakin kuin vain vartiointia. Avarn Securityllä on vartiointitehtävien lisäksi mahdollisuus työskennellä esimerkiksi hälytyskeskuksessa, rahankäsittelypalveluissa, eri asiantuntijatehtävissä tai vaikka uusimman turvallisuusteknologian parissa.

– Turvallisuustyössä edellytetään tekijältä valppautta, luotettavuutta ja tietysti nuhteetonta taustaa. Osoitus siitä, että pärjää tällaisessa työssä on hyvä maininta kenen tahansa CV:ssä, Avarn Securityn rekrytointipäällikkö Mari Plukka kertoo.

Myös työn sisältö on muuttunut paljon viime vuosina. Turvallisuustyö on yhä enemmän asiakaspalvelua ja teknologian hyödyntämistä. Kesäsesongin myötä turisteja liikkuu paljon, joten kielitaidollekin on kysyntää. Lisäksi monet työskentelykohteet ovat kansainvälisiä ympäristöjä, joissa opastetaan ja palvellaan ulkomaisia vieraita.

– Painotus on ihmisten kohtaamisessa ja ennakoinnissa. Palveluasennetta ja ystävällisyyttä korostetaan. Raporttejakaan ei tarvitse enää juuri täytellä käsin, vaan tapahtumat kirjataan pääosin älylaitteilla, Plukka täydentää.

Kesätyö on investointi tulevaisuuteen

Useat Avarn Securityllä työskennelleet kesätyöntekijät palaavat tutuksi tulleen työnantajan palvelukseen tulevinakin vuosina tai jatkavat töitä osa-aikaisesti esimerkiksi opintojen ohella. Turvallisuusalalla on runsaasti mahdollisuuksia työnkiertoon, kouluttautumiseen ja uralla etenemiseen, joten kokemus käytännön työstä antaa hyvän pohjan alan opintoihin.

– Kesätyöntekijät ovat meille tärkeä resurssi kesäkauden aikana, mutta heidän joukostaan löydämme myös usein tulevaisuuden huippuosaajia alalle. Monet pitkäaikaisista työntekijöistämme ovat aloittaneet uransa meillä kesätyöntekijöinä ja edenneet urallaan kouluttautumisen kautta asiantuntija- tai johtotehtäviin, Plukka toteaa.

Lomakauden sijaisia arvostetaan suuresti

Kausiluontoisuudesta huolimatta Avarn Securityllä arvostetaan kesätyöntekijöitä suuresti. Plukka kertoo, että heidät halutaan auttaa työn alkuun mahdollisimman hyvin.

– Kesätyöntekijät ovat meille tärkeitä ja heille on tarjottava riittävä osaaminen ja tuki, sillä he toimivat asiakasrajapinnassa siinä missä kokeneemmatkin työntekijät. Kesätyöntekijät mahdollistavat vakituisille työntekijöille ansaitun loman ja palautumisen vaativasta työstä. Ilman innokkaita kesätyöntekijöitä lomien järjestäminen meidän kaltaisella palvelualalla olisi mahdotonta.

Yli 500 kesätyöpaikkaa auki kesälle 2020 – hae mukaan

Avarn Security rekrytoi ensi kesäksi yli 500 kesätyöntekijää. Tehtäviä on tarjolla ympäri Suomen ja mukaan voi hakea 15.4. saakka. Haastatteluja tehdään jo hakuaikana. Hakuajan päättymisen jälkeen rekrytoinprosessi jatkuu kesätyöntekijöiden kouluttamisella ja perehdyttämisellä. Lue lisää ja tutustu avoimiin paikkoihin Avarn Securityn kesätyösivulla.