21.12.2022  |  Uutiset ja tiedotteet

Reijo Tiilikaisesta Avarn Securityn teknologialiiketoiminnan aluejohtaja

Reijo Tiilikainen on aloittanut aluejohtajana Avarn Securityssa. Hän vastaa teknologialiiketoiminnan projektiliiketoiminnasta ja kuuluu teknologialiiketoiminnan johtoryhmään.

reijo_tiilikainen_some-1
Reijo Tiilikainen

Avarn Security vahvistaa projektiliiketoimintaansa toimintansa kasvaessa. Pitkän uran turvallisuusalalla tehneen Tiilikaisen nimitys aluejohtajaksi tuo teknologialiiketoimintaan vahvaa näkemystä. Tiilikainen aloitti työssään elokuussa.

Tiilikaisella on tehtävässään valtakunnallinen tulos- ja kehitysvastuu, ja ympäri Suomen toimivat projektipäälliköt raportoivat hänelle. Hän on myös teknologialiiketoiminnan osalta jäsenenä Avarn Securityn turvallisuusryhmässä sekä TU-sertifikaatin vastuuhenkilö.

- Teen tiivistä yhteistyötä myynnin, huollon ja tuotteiston kanssa sekä tietysti talouden ja HR:n kanssa. Lisäksi huolehdin teknologialiiketoiminnan osalta sidosryhmäyhteistyöstä muun muassa Huoltovarmuuskeskuksen, Kyberturvallisuuskeskuksen ja viranomaisten kanssa, Tiilikainen kertoo.


Varautuminen avainasemassa

Tiilikainen kokee, että suurin osa turvallisuusalan palveluita ostavista organisaatioista on herännyt kokonaisturvallisuuden ja varautumisen tarpeeseen viimeistään koronan ja Ukrainan sodan myötä.

- Vanha ajatus oli se, että kun jotain sattuu, katsotaan peruutuspeiliin, että näin nyt kävi. Nyt halutaan entistä enemmän tarkkaa reaaliaikaista tilannekuvaa: kun jotain alkaa tapahtua, voidaan paremmin ennakoida ja ennaltaehkäistä niin, että mitään ei tapahtuisi tai vähintään minimoida mahdollisia vahinkoja, Tiilikainen kuvailee.

- Meidän tehtävämme on kehittää ja toimittaa kokonaisvaltaisia turvallisuusratkaisuja, jotka tuovat asiakkaille lisäarvoa. Varautumiseen liittyvät niin ihmiset, palvelut kuin tekniset ratkaisutkin, unohtamatta tekoälyn tuomia uusia mahdollisuuksia. Tekemistä on vielä, mutta meillä Avarnilla on kaikki peruselementit olemassa, tarvitaan vain yhteistä näkemystä ja hyvää yhteistyötä.

Tiilikainen määrittelee turvallisuuden luottamukseksi, kumppanuudeksi ja yhteistyön tulokseksi. Sopiva kielikuva löytyy vapaa-ajan jääkiekkokentiltä.

- Tämä on joukkuepeliä: me pelaamme logolle rinnassa emmekä nimelle selässä.