08.11.2019  |  Uutiset ja tiedotteet

Vuoden 2019 ansioitunut vartija tulee Avarn Securityltä

Vuoden 2019 ansioitunut vartija

Suomen Vartioliikkeitten liitto ry on valinnut vuoden 2019 ansioituneeksi vartijaksi Annika Yinkfu Chuyen. Hän aloitti uransa kesätöissä Avarn Securityllä ja nyt 11 vuotta myöhemmin toimii aulavartioinnin kohde-esimiehenä.

Annika vastaa aulavartijoiden ohjaamisesta, perehdytyksestä, laadunvalvonnasta ja raportoinnista. Hänen tehtävänään on myös yhteydenpito eri virastojen yhteyshenkilöiden kanssa varmistaen, että asiat toteutuvat asiakkaiden toiveiden ja turvallisuuskriteerien mukaisesti.

– Olen totta kai otettu tunnustuksesta, vaikkakin myös hämilläni siitä. Koen, että työpanostani on arvostettu ja se tuntuu erityisen hyvältä ja motivoi jatkamaan.

 
Kohde-esimiehenä korkean turvaluokituksen tiloissa

Annika toimii kuuden suuren kiinteistön 12 toimipisteessä kohde-esimiehenä. Kiinteistöissä toimii julkishallinnon virastoja, joissa on useita erittäin korkean turvaluokituksen tiloja ja toimintoja. Ympäristö on kansainvälinen ja virastoissa järjestetään myös ministeritason vierailuja. Hän on keskeisessä roolissa tekemässä valtiollisestikin merkittävien virastojen arjesta turvallista ja sujuvaa.

– Annika on erittäin pidetty sidosryhmien keskuudessa ja on aina iloinen asiakaspalvelija. Hän tekee työtään aidosti sydämellään, haluaa olla ihmisten kanssa tekemisissä ja löytää parhaan ratkaisun mihin tahansa esille tulevaan asiaan, Annikan esimies Maarit Niemi kertoo.

Annikan oma työyhteisö pitää häntä joustavana, hyvänä organisoijana ja ratkaisukeskeisenä, joka tekee kaikkensa henkilöstön ja asiakkaiden eteen. Annikalla on selvä mielipide, minkälainen hyvä esimies on.

– Mielestäni on tärkeää, että esimies on helposti lähestyttävissä. Hyvä esimies kuuntelee ja häneen voi luottaa.

 

11 vuotta Avarn Securityllä

Nuoren Annikan toiveammatti liittyi turvallisuusalaan. Hän haki kesätöihin vartijaksi G4S:n palvelukseen 2008 ja sillä tiellä hän on edelleen. Annika on aina kokenut työnsä tärkeäksi, hän tykkää auttaa ihmisiä.  Hän on työskennellyt aulapalvelutehtävissä hyvin erilaisissa kohteissa.

– Kaipasin aikoinani lisää haasteita ja vastuuta, joten hain kohde-esimieheksi ja olen toiminut esimiestehtävissä vuodesta 2012. Halusin päästä ohjaamaan ja perehdyttämään uusia työntekijöitä.

Annika on ollut tyytyväinen Avarn Securityyn työnantajana. Yhteistyö muun muassa esimiesten ja vuorosuunnittelun kanssa on sujunut hienosti. Työilmapiiri on mahtava!

– Suoritin 2016 työn ohessa vartijan ammattitutkinnon, samalla sain myös järjestyksenvalvojakortin. Varsinkin tällöin arvosti työnantajassa sitä, että jos oli itse joustanut, niin kyllä joustettiin toisinkin päin tarvittaessa.

Annika näkee turvallisuusalan näkymät valoisana. Ala kasvaa ja työllistää hyvin myös tulevaisuudessa, työnkuvat laajenevat ja monipuolistuvat. Turvallisuusalan ammattilaisilla riittää töitä.

 
Ansioitunut vartija 2019

Vuoden ansioitunut vartija palkittiin Finnish Security Awards palkintogaalassa 7. marraskuuta. Tunnustus myönnettiin 37. kerran. Valinnassa annettiin erityistä painoarvoa ammattitaidolle, esimerkilliselle toiminnalle sekä myönteiselle suhtautumiselle vartiointialaan ja asiakaspalveluun.

– Vastuullinen tehtävä kyseisissä kohteissa edellyttää turvallisuusalan laaja-alaista osaamista, hyviä sosiaalisia taitoja ja kykyä toimia kansainvälisessä ympäristössä. Annikalla on tinkimätön turvallisuus- ja palveluasenne sekä selkeä ymmärrys kohteen toimintaympäristöstä, Avarn Securityn toimitusjohtaja Juha Murtopuro kiteyttää.