03.7.2019  |  Työnä turvallisuus tarinat

Työnä turvallisuus: Vartijana jokainen työpäivä on erilainen

Amanda työskentelee vartijana AVARN Securityllä Turun alueella. Hänellä on useita eri vartiointikohteita, mutta niissä kaikissa korostuu asiakaspalvelu ja kiinteistön turvallisuus.

 


Amanda kiinnostui turvallisuusalasta jo lukiossa, minkä jälkeen hän suoritti vartijan ammattitutkinnon. Koulutuksen jälkeen hän on kartuttanut osaamistaan ja kokemusta vartiointialalta monipuolisesti. Amanda on työskennellyt turvatarkastajana, poliisin ja rajavartiolaitoksen asettamana järjestyksenvalvojana (PRJV), tapahtumajärjestyksenvalvojana ja paikallisvartijana. Työn monipuolisuus onkin Amandalle työssä tärkeintä.

Olen siinä onnekkaassa asemassa, että mulla on monta eri kohdetta, jossa saan työskennellä. Jokainen työpäivä on erilainen ja vaihteleva. Se tuo mulle lisää mielenkiintoa tähän työhön, kun pystyy toteuttamaan turvallisuutta monilla eri tavoin.

Amandan eri vartiointikohteiden yhdistävänä tekijänä on kiinteistön turvallisuus ja asiakaspalvelu. Kiinteistön turvallisuudessa vartijat kiinnittävät huomiota esimerkiksi ovien lukitukseen, kuoren eheyteen ja paloturvallisuusseikkoihin.

Mikäli löydetään jotain normaalista poikkeavaa, mihin puutumme, ilmoitamme siitä heti asiakkaalle tai asiakkaan yhteyshenkilölle, eikä jätetä asiaa vain siihen.

AVARN Securityllä Amanda arvostaa sitä, että työntekijöihin suhtaudutaan yksilöinä ja heidän mielenkiinnon kohteet huomioidaan esimerkiksi vartiointikohteiden valinnassa. Myös turvallisuusalan työtehtävien laaja valikoima saa kiitosta.

Me voidaan olla vartijoita, järjestyksenvalvojia, piirivartijoita, paikallisvartijoita, turvatarkastajia tai vaikka keskittyä turvallisuusteknologiaan. Itse olen aina kokenut, että pystyy kertomaan, mikäli olisi mielenkiintoa vaihtaa kohdetta ja kokeilla jotain uutta vartijana. Joka kerta esimiehet ovat sen huomioineet, ja olen saanut tehdä jotain muuta työtehtävää.

Mitä vartijana työskentely edellyttää?

Vartijan työn voi aloittaa, kun on suorittanut väliaikaisen vartijan koulutuksen (40 tuntia) ja saanut poliisilaitoksen myöntämän väliaikaisen vartijakortin. Sen jälkeen voi työskennellä vartijana neljä kuukautta. Jos haluaa jatkaa tehtävissä, on suoritettava vartijan koulutus (80 tuntia) ja haettava poliisilaitokselta viisi vuotta voimassaolevaa vartijakorttia. Vartijaksi voidaan hyväksyä 18-67-vuotias henkilö, jolla on nuhteeton tausta ja joka on rehellinen, luotettava sekä henkilökohtaisilta ominaisuuksiltaan tehtävään sopiva.

- Vartijana työskentely vaatii priorisointitaitoja, yhteistyökykyä, yksintyöskentelyä, tietynlaista rohkeutta ja maalaisjärkeä. Hyviä ominaisuuksia on myös se, ettei provosoidu eikä myöskään provosoi. Ja se, että pystyy kohtelemaan jokaista tasa-arvoisesti, Amanda kiteyttää.

 

Voimmeko auttaa suojaamaan toimitilojasi? Pyydä tarjous »
Kiinnostaako työ vartijana? Katso avoimet työpaikat »