04.9.2019  |  Työnä turvallisuus tarinat

Työnä turvallisuus: Vartijasta rekrytoijaksi

Aleksi toimii rekrytoijana AVARN Securityllä. Vahva kokemus turvallisuusalalta on tuonut pelisilmää menestyksekkäisiin rekrytointeihin sekä tulevaisuuden talenttien löytämiseen. Turvallisuusala on lähtökohtaisesti ihmisten auttamista ja sitä pääsee tekemään myös rekrytoijan roolissa.

 

Aleksin työnkuvaan kuuluvat työhaastattelut ja hakemusten käsittelyt, ihan kaikki siitä asti, kun henkilö hakee AVARN Securitylle töihin. Lisäksi hän tekee erilaisia henkilöstöhallinnon tehtäviä, kuten auttaa tuotantoa suunnittelemaan rekrytointeja ja kehittää koko rekrytointiprosessia. Tärkeä osa työtä on myös erilaiset tapahtumat, joissa käydään kertomassa turvallisuusalan työstä.

Tässä työssä on mukavaa, kun pääsee vaikuttamaan turvallisuusalan tulevaisuuteen omalta osaltaan. Pääsee löytämään uusia talentteja ja antaa mahdollisuuksia ihmisille, jotka uskovat, että turva-ala olisi niiden juttu.

Hyvän rekrytoijan ominaisuuksiksi Aleksi listaa joustavuuden, rehellisyyden ja luotettavuuden. Rekrytoijan pitää olla myös sosiaalinen, sillä työssä tapaa paljon erilaisia ihmisiä ja juttelun pitää aina sujua. Ja pitäähän rekrytoijan olla myös ystävällinen, Aleksi summaa lopuksi. 

Kun tuntee työtehtävien vaatimukset, tietää minkälaista henkilöä etsii

Aleksi hoitaa kaikkiin yksityisen turvallisuusalan työtehtäviin liittyviä rekrytointeja ja laaja kokemus turvallisuusalalta on siinä eduksi. Hän on tehnyt monipuolisesti turvallisuusalan tehtäviä aina narikkahommista henkilösuojaukseen ja kaikkea siltä väliltä. Aleksi on tehnyt myös vuoden ulkomaankomennuksen puolustusvoimilla.

On paljon helpompi löytää oikeat ihmiset oikeisiin tehtäviin, kun on kokemusta kyseisistä työtehtävistä ja tietää mitä tehtävät vaativat. Myös AMK-tason tradenomikoulutus antaa hyvät eväät HR-puolen töihin sekä muutenkin uralla kehittymiseen.

Turvallisuusalalla parasta on hyvä yhteishenki

Työssään Aleksi kokee tärkeänä työyhteisön, jossa yhteishenki ja arvostus näkyvät. 

Aloitin turvallisuusalalla järjestyksenvalvojan tehtävistä, kun olin 18-vuotias ja siitä lähtien olen aina saanut tehdä hyvällä porukalla töitä. Sama jatkui, kun siirryin Avarn Securitylle töihin vartijaksi muutaman vuoden jälkeen. Yhteishenki on ollut mulle aina kaikki kaikessa, kun töitä tehdään. Välillä, varsinkin turvallisuusalalla, keikat on pitkiä ja sääolosuhteet saattaa vaihdella paljonkin. Näiden takia ei välttämättä aina ole niin mukavaa tehdä itse töitä. Mutta kun yhteishenki on aina ollut hyvä, on jaksettu painaa hymyssä suin loppuun asti kaikki keikat.


Kiinnostaako työ AVARN Securityllä? Katso avoimet työpaikat »