10.11.2016  |  Työnä turvallisuus  |  Älykäs turvallisuusteknologia  |  Asiakkaamme kertovat

Kauppakeskus Hansa: Turvallisuus näkyy myynnissä

Kauppakeskus_Hansa_turvallisuus_myynti.jpgTurvapalvelujen avulla kauppakeskus Hansasta on tullut turvallisempi kauppapaikka, missä asiakkaat viihtyvät ja viettävät aikaa. Se näkyy myös myynnissä.

AVARN Security vastaa Turun keskustassa sijaitsevan kauppakeskus Hansan turvallisuudesta kellon ympäri, vuoden jokaisena päivänä.

Järjestyksenvalvojat avaavat ja lukitsevat kauppakeskuksen ovet, valvovat järjestystä, neuvovat infopisteellä, seuraavat kameravalvontaa, huolehtivat viranomaisyhteistyöstä, vastaavat avainhallinnasta, järjestävät harjoituksia, tekevät sisäisiä turvallisuusmittauksia ja paljon, paljon muuta.

Kyse ei ole enää vain näpistelijöiden nappaamisesta. Hansassa järjestyksenvalvojat ovat ennen kaikkea asiakaspalvelijoita. Infopisteessä kirjattiin vuonna 2015 kaikkiaan 20 000 asiakaspalvelutehtävää.

– Erityisesti hyvän palveluasenteen myötä asiakkaat kokevat kauppapaikan yhä turvallisemmaksi ja viihtyisämmäksi. He tulevat toistuvasti ja viettävät meillä enemmän aikaa – ja samalla käyttävät enemmän palvelujamme. Sitä kautta syntyy myös liiketoiminnallista hyötyä, pohtii Hansan kauppakeskusjohtaja Timo Palviainen.

Viimeisimpien selvitysten mukaan asiakkaiden kokema turvallisuus kauppakeskus Hansassa on viime vuosina selvästi parantunut.

Turvallisuus on ennakointia

Järjestyksenvalvojat tuntevat läpikotaisin yli 50 000 neliön suuruisen Hansakorttelin, sen vintit, kellarit ja yli 140 liikettä.

– Järjestyksenvalvoja on kiinteistönhuollon sekä siivous- ja korjauspalveluiden tärkein kumppani. Käytännössä se tarkoittaa rahallista hyötyä, koska usein epäkohtiin päästään puuttumaan ennen varsinaisen vahingon syntymistä, Palviainen sanoo.

Sen lisäksi, että järjestyksenvalvojat ovat kauppakeskuksen silmät ja korvat, Hansaa myös tarkkaillaan, tilastoidaan ja analysoidaan turvateknologian avulla. Siten selviää nopeasti, syntyykö ruuhka-aikoina tungoksia tai onko jokin liike toistuvasti hankala löytää.

Sitoutuminen ratkaisi

Hansa on Turun vanhin ja myynnillisesti suurin kauppakeskus. Keskeisen sijainnin takia se on kaikkien saavutettavissa ja toimii myös kaupunkilaisten läpikulkuväylänä.

Kävijöitä on vuosittain noin 12,5 miljoonaa, mikä on lähes kolminkertainen määrä alueen muihin kauppakeskuksiin verrattuna. 40 prosenttia Hansan asiakkaista on 16–25-vuotiaita.

– Sijaintimme ja kävijämäärämme edellyttävät turvateknologiaa ja alan monipuolista asiantuntemusta. Palveluntuottajan valinnan ratkaisi aito kiinnostus kauppakeskuksemme asioihin. AVARN Securityn palveluesimiehet ja vuoropäälliköt sitoutuivat heti alusta alkaen haluamaan Hansan parasta, Palviainen kiittelee.

 

Lataa opas: Lisää tuottoa turvallisuudesta