08.10.2022  |  Työnä turvallisuus  |  Työnä turvallisuus tarinat  |  Työnä turvallisuus - AVARN 100  |  AVARN 100

Työnä turvallisuus: Riikkaa kannustettiin turvallisuusjärjestelmäasentajan pestiin Avarnilla


Riikka työskentelee Avarn Securitylla turvallisuusjärjestelmien parissa. Hän on päässyt kouluttautumaan urallaan useisiin eri tehtäviin.

Riikka aloitti työt Avarn Securityllä vartijana. Hän teki kaksi vuotta paikallisvartijan töitä, minkä jälkeen hän haki sisäisellä haulla nykyiseen työtehtäväänsä turvallisuusjärjestelmäasentajana.

– Olin silloin vähän huolissani siitä, että olin työskennellyt turvallisuustekniikan parissa todella vähän. Esimies ilmoitti kuitenkin, ettei siitä tarvitse huolehtia, sillä he kouluttavat minut kyllä. Kollegat vakuuttelivat samalla tavalla, Riikka muistelee.

Riikan nykyinen työ keskittyy erilaisiin turvallisuusjärjestelmiin. Hän muun muassa asentaa ja huoltaa rikosilmoitin-, kulunvalvonta-, ja kameravalvontajärjestelmiä.


Työsarkana kiinteistöjen turvallisuus

Turvallisuus on ollut aina sydämen asia Riikalle ja hän on halunnut toimia monipuolisesti turvallisuuden parissa. Hän oppi paikallisvartiointitehtävissä paljon esimerkiksi turvallisuudesta ihmisten kanssa, mutta nyt järjestelmäasentajana hän pääsee tutustumaan erityisesti kiinteistöjen turvallisuuteen.

Unohtumattomin työkokemus Riikalle oli hänen ensimmäinen paikallisvartiointikohteensa.

– Siellä oli aivan mahtava ruokalan täti, joka huusi minut aina aamukahville. Kaikki kollegat olivat ihania ja ihan uskomattoman positiivisia ihmisiä. He tekivät siitä paikasta toisen kodin, hän muistelee.

Riikan mukaan satavuotiaassa yrityksessä on turvallista työskennellä. Kun on tutut ja tietyt toimintamallit, tietää tarkkaan, kuinka toimia. Samalla yritys ja sen työntekijät pyrkivät kuitenkin jatkuvasti kehittymään