07.10.2019  |  Asiakkaamme kertovat

Suomen EU-puheenjohtajuus tuo työtä turvallisuusalalle

blogi-eu-puheenjohtajuus-tuo-tyota-turvallisuusalalle

 

Suomen kolmas kausi EU-puheenjohtajana alkoi 1. heinäkuuta 2019. Puheenjohtajakauden aikana Suomessa järjestetään toista sataa kokousta ja tapahtumaa. AVARN Security auttaa valtioneuvostoa kokousvieraiden turvallisuuden varmistamisessa.

Kokouksia tulee olemaan pitkälle toista sataa, joista kuusi on ministeritason kokouksia. AVARN Security tuottaa turvallisuuspalveluja valtioneuvoston kanslialle ja EU-puheenjohtajuussihteeristölle osana Senaatti-kiinteistöjen toimeksiantosopimusta. Kyseessä on merkittävä operaatio niin henkilöstöhallinnollisesti kuin operatiivisella tasolla.

– Toiminta on lähtenyt suunnitellusti käyntiin ja ensimmäisen kokouskuukauden kokemuksien perusteella teimme mm. työtehtäviin ja resursseihin hieman viilauksia. Tehtäväkokonaisuuksia on paljon ja ne vaativat tekijöiltä ammattitaidon lisäksi nopeaa tilannetajua, diplomaattisuutta mutta myös fokuksen säilyttämistä hiljaisina ja tapahtumaköyhinä hetkinä. Toistaiseksi tässä on onnistuttu ja kiitos siitä avarnilaisille, valtioneuvoston kanslian erityisasiantuntija Mika Tikkanen sanoo.

Toimeksiannossa on vakinaisia työntekijöitä noin 60 ja nyt puheenjohtajakausi lähes tuplaa henkilöstömäärän. Lisäksi kaikki valtioneuvoston toimeksiannossa työskentelevät avarnilaiset koulutetaan turvatarkastajiksi.

Onnistuminen edellyttää vahvaa valmistautumista

Valmistautuminen puheenjohtajakauteen aloitettiin AVARN Securityllä hyvissä ajoin. Suunnittelutyö käynnistettiin jo viime vuoden puolella yhteistyössä EU-puheenjohtajuussihteeristön ja Senaatti-kiinteistöjen kanssa. Turvallisuustyöntekijöiden rekrytointi aloitettiin helmikuussa ja jo maaliskuun alussa resursointisuunnitelma oli valmiina ja henkilöstön perehdyttäminen aloitettu. Henkilövalinnat tehtiin AVARN Securityllä sisäisesti ja kaikille valituille tehtiin tarvittavat turvallisuusselvitykset.

– Päätimme rekrytoida työntekijät pääsääntöisesti talon sisältä, koska halusimme tehdä valinnat hakijoiden luotettavuuden ja tunnettuuden perusteella. Halusimme myös antaa omalle väelle mahdollisuuden osallistua tähän poikkeukselliseen kauteen. Tällaisessa toimeksiannossa työskentely antaa hyvän ponnahduslaudan muihin vaativiin turvallisuusalan tehtäviin, Honkala sanoo.

Laki turvatoimista valtioneuvostossa

Turvapalvelutoiminta valtioneuvostossa on tarkkaan säänneltyä. Turvatarkastajien toimintaa ohjaa Laki turvatoimista valtioneuvostossa ja koulutusta puolestaan Valtioneuvoston asetus turvatoimista valtioneuvostossa. Lain tarkoituksena on suojata valtioneuvoston toimintaa sekä varmistaa turvallisuuden ja järjestyksen säilyminen valtioneuvoston, sen ministeriöiden ja oikeuskanslerinviraston käytössä olevissa tiloissa.

– Laki antaa laajat oikeudet turvatarkastajille valtioneuvoston turvatoimialueella tai tilapäisellä turvatoimialueella. Lakia on sovellettu käytännössä ensimmäistä kevään hallitusneuvottelujen yhteydessä ja siitä saatua kokemusta päästään hyödyntämään alkavalla EUPJ-kaudella ja tulevaisuudessa enemmänkin, AVARN Securityn palvelupäällikkö Johannes Honkala kertoo.

 


Tarjoamme monipuolisia turvallisuusratkaisuja yrityksille ja organisaatioille. Lue lisää turvallisuuspalveluista »
Kiinnostaako työ turvallisuusalalla? Katso avoimet työpaikat »