07.10.2022  |  Asiakkaamme kertovat  |  Asiakkaamme kertovat - AVARN 100  |  AVARN 100

Tieteen ja kulttuurin alat panostavat turvallisuuteen – asiakaspalvelulla suuri rooli

Turvallisuuteen liittyvät haasteet eivät ole vieraita edes tieteen ja kulttuurin maailmassa. Helsingin yliopisto ja Musiikkitalo luottavat turvallisuusasioissa Avarn Securityyn, jonka kanssa yhteistyössä reagoidaan ympäröivän maailman mukanaan tuomiin muutoksiin.

Helsingin yliopiston turvallisuuspäällikkö Mikko Savela pitää tärkeänä sitä, että talon ulkopuolisetkin vartijat tuntevat olevansa osa työyhteisöä. Musiikkitalon tuotantopäällikkö Antti Pylkkänen korostaa järjestyksenvalvojien tärkeyttä asiakaspalvelussa, sillä he ovat usein vieraiden ensimmäinen ja ainoa ihmiskontakti Musiikkitalossa.

Ulkokuvat_Musiikkitalo_2019-09-04_David Jakob_web
Kuvalähde: Musiikkitalo / David Jakob


Millaista yhteistyötä teette Avarn Securityn kanssa?


Helsingin yliopisto, turvallisuuspäällikkö Mikko Savela

”Helsingin yliopiston omaisuuden ja kiinteistöjen suojaaminen on tärkein asia yhteistyössä Avarn Securityn kanssa. Meillä on oma nimetty kohdepäällikkö, joka huolehtii siitä, että kaikki toimii. Sitoutuneella, ammattitaitoisella ja palveluhenkisellä kohdepäälliköllä on tärkeä rooli. Lisäksi myös asiakkaan pitää sitoutua vartiointiin, sillä vartijat eivät viihdy kohteessa, jos heitä kohdellaan ulkopuolisina. Meille on tärkeää pyrkiä olemaan hyvä kohde, jotta tutut vartijat viihtyisivät meillä.

Meillä sattuu ja tapahtuu aina välillä, mutta vartijat eivät sentään joudu painimaan työssään. Ongelmat ovat pääasiassa murtoja, lukkojen rikkoutumisia tai laitehälytyksiä.”

Musiikkitalo, tuotantopäällikkö Antti Pylkkänen

”Musiikkitalon ja Avarn Securityn yhteistyön juuret yltävät Musiikkitalon avaamisvuoteen 2011 asti. Silloin Musiikkitalon turvallisuudesta huolehti GS4 Suomi, jonka yhdistymisestä Turvatiimin kanssa viisi vuotta myöhemmin syntyi nykyinen Avarn Security.

Avarn Securityn ammattilaiset huolehtivat Musiikkitalon vartioinnista sekä talon aukioloaikana että öisin. Vartijoiden joukossa on edelleen samoja vartijoita kuin yhteistyön alkutaipaleella.

Etenkin järjestyksenvalvojilla on tärkeä rooli vieraiden käynnissä Musiikkitalossa. He saattavat olla vieraan ainoa ihmiskontakti, joka toivottaa heidät tervetulleeksi ja hoitaa narikan ja lipuntarkastuksen.”

Yliopisto_Kansalliskirjasto_kuvaaja_Ari_Aalto_1920
Kuvalähde: Helsingin yliopisto / Ari Aalto


Millaisia erityispiirteitä turvallisuuteenne liittyy?


Helsingin yliopisto, turvallisuuspäällikkö Mikko Savela

”Helsingin yliopistolla huolehditaan turvallisuudesta muun muassa monen kymmenen lehmän navetassa, Suomen kansallisomaisuutta säilövässä Kansalliskirjastossa ja erilaisia kemikaaleja sisältävissä laboratorioissa. Vartijat kohtaavat siis hyvinkin erilaisia työympäristöjä.

Perehdytys on näissä töissä todella tärkeässä roolissa, sillä vartijan pitää oppia tilat ja niihin liittyvät asiat nopeasti. Kohteet ovat vaativia eivätkä kaikki paikat sovi kaikille.”

Musiikkitalo, tuotantopäällikkö Antti Pylkkänen

”Musiikkitalo sijaitsee keskeisellä paikalla Helsingissä ja on arkisin auki pitkään, aamukahdeksasta iltakymmeneen. Aulatilat ovat avoinna kaikille ja alueella kulkee paljon ihmisiä.

Teimme jo alussa sen valinnan, että turvahenkilöstön läsnäolo näkyy päiväsaikaan, sillä se ehkäisee häiriöitä ja ilkivaltaa. Palautteen mukaan kävijöillä on Musiikkitalossa turvallinen olo. Aktiivisesta valvomosta on näkymä taloon ja sieltä on mahdollisuus jalkautua nopeastikin tarpeen vaatiessa.”


Miten turvallisuudesta huolehtiminen on muuttunut?


Helsingin yliopisto, turvallisuuspäällikkö Mikko Savela

”Turvallisuustilanne muuttuu aina ja elää ajassa. Yliopisto on perinteisesti pitänyt ovensa auki, mutta nyt turvallisuudentunne on muuttunut.

Kaupungin lieveilmiöitä on alkanut näkyä myös kampuksella. Nykyään riskejä tiedostetaan enemmän ja sosiaalinen media ja media levittävät uutisia tehokkaasti. Kun asiat ovat paremmin tiedossa, näyttää siltä, että turvallisuuteen vaikuttavia tapahtumia olisi enemmän. Mutta kun tietää, mitä tapahtuu, on mahdollisuus valmistautua paremmin.”

Musiikkitalo, tuotantopäällikkö Antti Pylkkänen

”Kaupungin turvattomuus ei ole näkynyt Musiikkitalossa. Hyvä indikaattori tästä ovat wc-tilat: ne ovat maksuttomat ja kaikille avoinna, mutta pysyneet silti hyvässä kunnossa. Turvallisuustilannetta seurataan jatkuvasti ja muutoksiin pystytään tarvittaessa reagoimaan nopeasti.”

Ulkokuvat_Musiikkitalo_2018-04-05_Arno de la Chapelle_3
Kuvalähde: Musiikkitalo


Millaisia ajatuksia herää 100-vuotiaasta Avarn Securitysta?


Helsingin yliopisto, turvallisuuspäällikkö Mikko Savela

”Sekä Helsingin yliopisto että Avarn Security ovat vanhoja toimijoita, sillä Helsingin yliopiston juuret ovat vuodessa 1640. Silloin Turussa perustettiin Kuninkaallinen Turun Akatemia, joka siirrettiin Helsinkiin vuonna 1828. Suomen itsenäistymisen jälkeen nimeksi tuli Helsingin yliopisto.

Yliopisto on julkinen instituutio, vaikea kuvitella, että niitä ei olisi. Samoin yritysmaailmassa 100 vuoden yritystarina on harvinainen.”

Musiikkitalo, tuotantopäällikkö Antti Pylkkänen

”Avarn Securityn juhlavuosi on rekisteröity meilläkin, vaikka yritysnimien vaihtuminen matkan varrella vähän sumentaakin historiaa. On hienoa, että yhteistyökumppanillamme on pitkät perinteet. Avarn Security on perinteikäs ja vankka toimija, mikä on eduksi tällä alalla.”



ASIAKAS: Helsingin yliopisto

Helsingin yliopisto on Suomen suurin ja vanhin tiedekorkeakoulu. Se on lähes tuhannen ihmisen työpaikka ja yli 30 000 opiskelijan tiedonlähde. Vuonna 1640 perustettu yliopisto toimii neljällä kampuksella ja lisäksi sillä on toimipisteitä kymmenellä eri paikkakunnalla.

ASIAKAS: Musiikkitalo
Helsingin keskustassa sijaitseva konserttitalo ja tapahtumakeskus Musiikkitalo on tarjonnut kulttuurielämyksiä vuodesta 2011 asti. Musiikkitalossa järjestetään kuukausittain yli sata erilaista tapahtumaa ja siellä vierailee vuosittain satojatuhansia kävijöitä.