07.09.2016  |  Työnä turvallisuus

Evakuointiharjoitus kauppakeskus Hansassa onnistui hyvin

AVARN_Security_evakuointiharjoitus_Hansa.jpgTurussa kauppakeskus Hansassa järjestettiin 6. syyskuuta mittava evakuointi- ja poistumisharjoitus. AVARN Securityn toteuttama harjoitus onnistui odotetusti. Siihen osallistuivat kauppakeskuksen kaikki yritykset sekä paikalla olleet asiakkaat.

Hansakorttelin evakuointi- ja poistumisharjoituksessa kauppakeskus tyhjeni asiakkaista ja henkilökunnasta paikasta riippuen 5–8 minuutissa. Aamupäivällä järjestettyyn harjoitukseen osallistui noin 500 ihmistä. 

Pelastussuunnitelmien mukaisesti yritysten työntekijät poistuivat ulos määrätyille kokoontumispaikoille ja samalla huolehtivat omien tilojensa evakuoinnista. Harjoituksen aikana kaikki autoliikenne estettiin kortteliin. Kauppakeskuksen kaikki tilat oli tarkistettu ja varmistettu 25 minuuttia evakuointikäskyn jälkeen.

– Evakuointiharjoitus onnistui odotusten mukaisesti. On tärkeää harjoitella kauppakeskuksen evakuointia sekä testata henkilökunnan ja turvallisuushenkilöstön osaamista todentuntuisessa tilanteessa. Näin varmistamme, että ohjeistukset ja järjestelyt ovat toimivia ja riittäviä, kertoo vuoroesimies Lauri Takkinen AVARN Security Oy:stä.

Entistä turvallisempi Hansa

AVARN Securityn järjestyksenvalvojat vastasivat Hansan evakuoinnista yhdessä kauppakeskuksen muun henkilökunnan kanssa. Turun Aikuiskoulutuskeskuksen turvallisuusalan opiskelijat osallistuivat harjoitukseen mm. opastamalla ja ohjaamalla asiakkaita ulos. Poliisi ja pelastuslaitos toimivat liikenteenohjaus- ja tarkkailutehtävissä. Kaikkiaan harjoituksen taustajärjestelyissä oli mukana yli 80 henkilöä.

– Harjoitus osoitti, että hätä- tai kriisitilanteessa järjestelmämme toimivat ja tilat pystytään tyhjentämään ja tarkistamaan nopeasti. Lisäksi saimme sen myötä arvokasta palautetta viranomaisilta sekä AVARN Securitylta. Kaiken tavoitteena on tehdä Hansasta entistä turvallisempi kauppakeskus, kauppakeskusjohtaja Timo Palviainen sanoo.

Hansakortteli on Turun vanhin ja suurin kauppakeskus, jossa on yli 120 liikettä. AVARN Security vastaa kauppakeskuksen vartioinnista ja järjestyksenvalvonnasta sekä toimii sen operatiivisena turvallisuusorganisaationa.

 

Lataa opas: Lisää tuottoa turvallisuudesta