09.09.2018  |  Työnä turvallisuus

Helsinki Summit – maailmanluokan turvallisuustesti

Suurvaltojen presidenttien tapaaminen pisti AVARN Securityn osaamisen maailmanluokan testiin, kun turvallisuusyhtiöltä tilattiin yli 2200 tuntia turvallisuuspalveluja viikon varoitusajalla.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AVARN Security oli mukana varmistamassa Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin ja Venäjän presidentti Vladimir Putinin tapaamisen turvallisuutta Helsingissä heinäkuussa. Työpanos ei ollut aivan vähäinen, sillä turvallisuusyhtiöltä tilattiin tapahtumaan turvallisuuspalveluja yli 2200 työtuntia.

Avarnilaisia oli paikalla 15 eri positiossa ympäri vuorokauden seitsemän päivän ajan. Vartiointi- ja järjestyksenvalvontatehtäviä oli suorittamassa noin 70 turvallisuusammattilaista. Lisäksi työtä organisoi ja johti viisi esimiestä ja vuorosuunnittelijaa.

Turvallisuustyötä tiukalla aikataululla haastavissa olosuhteissa

Valmistautumisaikaa tilattujen turvallisuuspalvelujen tuottamiseen oli vain yksi viikko, joka sijoittui keskelle parhainta lomakautta. Sopivien turvallisuusammattilaisten kokoaminen sekä työn ja tehtyjen tilausten organisoiminen oli haastavaa. Osa työntekijöistä keskeytti lomansa auttaakseen urakassa. Oikeanlaisen osaamisen varmistamiseksi osa työntekijöistä puolestaan piti irrottaa jo suunnitelluista työvuoroista ja näihin taas löytää korvaavat työntekijät. Näissä haasteissa koko organisaation tuki oli tarpeen ja voidaankin sanoa, että tilausten toteuttaminen oli kaikkien avarnilaisten yhteinen ponnistus.  

Suomeen rantautunut kaikkien aikojen helleaalto ei helpottanut työtä. Vartijoiden ja järjestyksenvalvojien oli pysyttävä valppaana paahtavan kuumassa auringonpaisteessa. Riittävä tauotus, nesteytys ja auringolta suojautuminen toivat oman lisähaasteensa urakkaan.

Arvot auttavat onnistumaan

Onnistuminen perustuu ammattitaidon lisäksi avarnilaisten vahvoihin arvoihin. Intohimoisesti työhönsä suhtautuvat ammattilaiset ovat sitoutuneita asiakkaiden auttamiseen. Heille yhteishenki merkitsee sitä, että ollaan valmiita joustamaan ja auttamaan kaveria silloin, kun on tarvis. Tällaisessa kulttuurissa apua on myös helppo pyytää, kun voi luottaa siihen, että tukea löytyy. Arvot sitovat porukan yhteen, mikä lisää ymmärrystä siitä, että jokainen työntekijä ja työtehtävä on tärkeä ja arvostettu.

– On hienoa huomata, että pystymme tukemaan asiakkaitamme erittäin haastavissakin tilanteissa ja että asiakkaamme luottavat meihin, AVARN Securityn turvallisuuspalvelujen johtaja Jussi Virtanen kiteyttää.

Voimme todeta, että turvallisuustesti läpäistiin onnistuneesti.

 

Tutustu turvallisuuspalveluihin