20.3.2017  |  Työnä turvallisuus  |  Asiakkaamme kertovat

Power: Tieto lisää turvallisuutta ja auttaa varautumaan

AVARN_Security_power_turvallisuuspalvelut.jpgYhtenäiset toimintatavat ja luotettava turvallisuuspalvelu lisäävät henkilöstön ja myymälöiden turvallisuutta sekä pienentävät hävikkiä.

Elektroniikka-alalla liikkuu paljon arvokasta tavaraa, mikä houkuttelee näpistelijöitä ja murtovarkaita. AVARN Security auttaa elektroniikkaketju Poweria myymälöidensä turvallisuuden varmistamisessa. Powerin Head of Development Jarkko Lehtismäen mukaan riskien arviointi, selkeät toimintatavat ja tilanteen tasalla pysyminen ovat ennaltaehkäisyn avaintekijöitä.

”Pyrimme tietysti minimoimaan näpistykset ja muut häiriötekijät, mutta kun jotain tapahtuu, on tärkeää, että kaikissa toimipaikoissamme on yhtenäinen toimintatapa.”

Turvallisuuspalvelu ja erityisesti vartijakutsupainike lisäävät henkilöstön turvallisuuden tunnetta sekä pienentävät hävikkiä. Henkilöstö voi luottaa siihen, että apua saapuu paikalle silloin, kun sitä tarvitaan.

”Jos jotain sattuu ihmiset tietävät, että vartija saadaan paikalle. Kynnys avun pyytämiseen on oltava matalalla ja sen on oltava helppoa. Henkilöstöä onkin ohjeistettu kutsumaan paikalle apua aina, jos vaikuttaa vähänkin siltä, että sille on tarvetta”, Lehtismäki kertoo.

Ennakointi lisää turvallisuutta

Tiedonkulku ja tilanteiden seuraaminen helpottavat varautumista. Viime vuosina on näpistys- ja murtovarkausrikoksia ovat tehtailleet yksittäisten tekijöiden lisäksi ammattirikolliset, jotka liikkuvat suunnitelmallisesti ryhmissä maasta toiseen.

”Arvostamme proaktiivista tiedottamista, kun havaitaan, että näpistyksiä ja murtoja tehdään joillain alueilla poikkeuksellisen paljon. Silloin voimme varautua hyvissä ajoin ja nostaa turvallisuustasoa tarpeen mukaan myös muilla paikkakunnilla”, sanoo Lehtismäki.

Käteinen kulkee turvallisesti - myös verkossa

Arvokuljetus- ja rahankäsittelypalvelu yhdistettynä muihin turvallisuuspalveluihin toimiva yhdistelmä. Powerin talousjohtaja Ville Vinen mukaan rahankäsittelypalvelu helpottaa taloushallinnon työtä ja lisää henkilöstön turvallisuutta.

”AVARN Securityn arvokuljetus- ja rahankäsittelypalvelun hinnoittelu on kilpailukykyinen. Meidän ei tarvitse itse ottaa turhaa henkilöriskiä. Palvelusta maksamamme kulu on kohtuullinen verrattuna siihen, että henkilöstön täytyisi kuljettaa rahoja pankkiin tai käydä noutamassa vaihtorahat.”

Powerilla käytetään myös Rahahuolto.fi -verkkopalvelua, jonka AVARN Security tarjoaa asiakkaidensa käyttöön veloituksetta.

”Käteisen rahan seuraaminen ja raportointi on helpompaa, kun saamme selkeät tiedot palveluntarjoajalta. Verkkopalvelun kautta teemme tilityslomakkeet ja vaihtorahatilaukset sekä saamme tarvittavat raportit tilityksistä. Tämä helpottaa myös yhteistyötä tilitoimiston kanssa”, Vine kertoo.

Joustoa ja yhteistyökykyä

Turvallisuuspalvelun on vastattava asiakkaan tarpeeseen joustavasti. Riskit ja tarve sekä vartiointi- ja valvontapalvelulle että arvokuljetus- ja rahankäsittelypalveluille vaihtelevat sesonkien, tapahtumien ja paikkakunnan mukaan.

”Esimerkiksi suuret tapahtumat, kuten avajaiset ja isot kampanjat houkuttelevat paikalle paljon väkeä ja näpistelijät pyrkivät hyödyntämään väenpaljoutta. Silloin tarvitsemme paikalle useampia vartijoita tai järjestyksenvalvojia”, sanoo Lehtismäki.

Lehtismäen tavoin myös Vine odottaa turvallisuuskumppanilta yhteistyökykyä ja joustavuutta.

"AVARN Securityllä pystytään vastaamaan tarpeeseen, vaikka meillä tulisi sovitusta poikkeavia tilauksia nopeallakin aikataululla. Nimetyn yhteyshenkilön kanssa on helppo hoitaa asioita.”

Keskittämisestä etua

Sekä Vine että Lehtismäki korostavat, että palvelujen keskittäminen yhdelle valtakunnallisesti toimivalle palveluntarjoajalle helpottaa ostamista ja hallintaa.

”Turvallisuuspalvelun hankinnassa meille oli tärkeää saada palvelu yhdeltä luotettavalta toimijalta kaikkiin toimipisteisiimme. Voimme olla varmoja siitä, että palvelu on juuri sitä, mitä on sovittu ja toimintatavat ovat joka paikassa samanlaiset. Ja tietysti sekin on hyvä, että saamme palvelusta vain yhden laskun” Lehtismäki toteaa.

Power Finland kuuluu Expert AS -konserniin, joka omistaa Power- ja Expert-ketjut. Konsernin liikevaihto on noin 800 miljoonaa euroa. Suomessa Power myy elektroniikkaa valtakunnallisesti verkkokauppansa ja 28 myymälänsä kautta.

 


Lue, miten voit luoda asiakkaillesi entistä turvallisemman ja miellyttävämmän asiointikokemuksen:

Lataa opas: Lisää tuottoa turvallisuudesta