25.07.2016  |  Työnä turvallisuus

Tapahtumaturvallisuus: AVARN Securityn turvallisuuspalvelut Kalevan kisoissa

Vuoden 2016 Kalevan kisoihin osallistui lähes 28 000 vierailijaa ja yli 650 urheilijaa. AVARN Security auttoi varmistamaan tapahtuman häiriöttömyyden.

Turvallisuusyhtiö, jolla on kokemusta tapahtumaturvallisuudesta voi auttaa tapahtumanjärjestäjää luomaan sujuvan ja turvallisen yleisötapahtuman. Tapahtumavieraiden palveleminen sekä heidän turvallisuutensa ja viihtyvyytensä varmistaminen on tärkeä osa tapahtuman onnistumista.

Kalevan kisat on yleisurheilun SM-kilpailu, joka järjestetään vuosittain eri paikkakunnilla. Vuonna 2016 kisat järjestettiin Oulussa, jossa AVARN Security vastasi kisapaikkana toimivan Raatin stadionin vartioinnista ja arvokuljetuksista. Kisajärjestelyjä luotsanneen Oulun Pyrinnön toiminnanjohtaja Marko Keskitalo kertoo, että urheilutapahtuman turvallisuuspalveluiden toimittajalta edellytettiin ennen kaikkea luotettavuutta, joustavuutta ja yhteistyökykyä.

 – Kisojen aikana tilanne elää koko ajan ja on tärkeää, että yhteistyökumppanimme pystyvät tarvittaessa toimittamaan lisäpalveluita, vaikka niistä ei olisi sovittu etukäteen. Jos asiat sujuvat hyvin jo neuvottelujen aikana, voimme luottaa niiden sujuvan myös paineen alla itse tapahtuman aikana.

Kalevan kisojen turvallisuuspäällikkö Petri Walter puolestaan korostaa, että turvallisuustyö on tärkeä osa asiakaspalvelua.

– Turvallisuustyössä onnistuminen tarkoittaa, että asiakkaamme lähtevät tyytyväisenä pois. Asiakkaalle turvallisuus ei näy muutoin kuin siten, että tapahtuma on sujunut hyvin.

Turvallisuusyhteistyökumppanin valitsemisessa hyvillä kokemuksilla ja käytettävissä olevalla kapasiteetilla on olennainen merkitys. 

– Tämän kokoisissa kisoissa ja toimijoiden valitsemisessa ylipäätään haemme isoja luotettavia yhteistyökumppaneita, joilla on kapasiteettia vastata tarpeisiin ja myös muuttaa palvelua kisojen aikana, jos tarvetta ilmenee. AVARN Securityllä on paljon kokemusta vastaavanlaisten ja isompienkin tapahtumien turvallisuusjärjestelyistä, Walter toteaa.

Ammattimainen, kohtelias ja ensiapuvalmis henkilökunta osaa ennaltaehkäistä riskejä sekä reagoida poikkeustilanteissa nopeasti ja oikein.

– Meillä on kokemusta monista erilaisista tapahtumista ja voimme auttaa tapahtuman järjestäjää kiinnittämään huomiota seikkoihin, joita hän ei välttämättä ole tullut ajatelleeksi, AVARN Securityn toimitusjohtaja Juha Murtopuro toteaa.

 

Lue lisää tapahtumaturvallisuudesta