27.1.2022  |  Työnä turvallisuus  |  Työnä turvallisuus tarinat

Työnä turvallisuus: Vartijan työstä arvokasta kokemusta tulevaan

HubSpot Video
Porvoolainen Selena työskentelee lukio-opintojensa ohella piirivartijana Avarn Securityllä. Uuteen työhönsä Selena pääsi nopeasti kiinni kattavan vartijakurssin myötä, joten tehtävässä ei vaadittu aiempaa työkokemusta.

– Hain Avarn Securitylle kesätöihin, koska poikaystäväni oli täällä töissä. Minulla ei ollut vartijan työstä aiempaa kokemusta. Tullessani valituksi suoritin Avarn Securityllä vartijakurssin, minkä jälkeen sain vartijakortin ja pystyin aloittamaan työt, Selena kuvailee.

Vartijan työssä viihdytään yhdessä

Vielä uransa alkutaipaleella Selena ei tiennyt, millaisia haasteita vartijan työ toisi mukanaan. Piirivartijan monipuolinen ja ennen kaikkea vastuullinen työ on kuitenkin yllättänyt tekijänsä positiivisesti.

– Liikun päivittäin autolla kohteesta toiseen, mutta työtehtävät vaihtelevat kohteesta riippuen. Yleisesti ottaen vastuullani on tarkistaa, että kohteissamme ei ole asiattomia ja ne ovat asianmukaisesti lukittuina. Me piirivartijat vartioimme alueita ja huolehdimme, että mahdollisista epäkohdista raportoidaan eteenpäin, Selena kertoo.

Selenan mielestä parasta vartijan työssä on ollut mukavat kollegat, joilta saa tärkeää tukea päivittäiseen työskentelyyn. Vaikka piirivartijan työ on luonteeltaan varsin itsenäistä, ovat työkaverit pitäneet huolen uuteen työyhteisöön sopeutumisesta.

– Pidän työssäni eniten kollegoistani. Mielestäni on ihanaa, että täällä on yhteisöllinen fiilis ja tutut työkaverit aina vastassa, vaikka teemmekin töitä paljon yksin. Soitamme puheluita kollegoideni kanssa ja he antavat minulle myös rakentavaa palautetta. Se on minulle tärkeää, sillä tykkään kehittyä ja oppia uutta, tiivistää Selena.

Joustava vartijan työ sopii opiskelijalle

Selena kokee, että vartijan työ on joustavuutensa ansiosta ollut erinomainen valinta täydentämään opiskelijan arkea. Ennen kaikkea merkityksellisestä työstä on saanut arvokasta työkokemusta tulevaisuutta silmällä pitäen.

– Vartijan työ sopii hyvin opiskelijan elämäntilanteeseen ja aikatauluihin. Täällä oppii koko ajan uutta ja myös epäonnistumiset ovat hyviä mahdollisuuksia kehittyä. Työssäni olen ymmärtänyt, miten tärkeää vartijan työ oikeastaan onkaan. Voisin suositella Avarn Securityä työpaikkana, sillä olen viihtynyt täällä ja minulla on ollut tervetullut olo alusta asti, Selena kiittelee.

Lue lisää Avarn Securitystä työnantajana ja uramahdollisuuksista meillä!

Meille töihin

Työnä turvallisuus -juttusarjassa avarnilaiset kertovat, millaista on työ yksityisellä turvallisuusalalla. Lue lisää ja kurkista avarnilaisten arkeen.