04.05.2016  |  Älykäs turvallisuusteknologia  |  Blogi

Axis: turvapalveluiden tulevaisuus on analytiikassa

Axis Communications on jo vuosia toimittanut laadukkaita turvatekniikan järjestelmiä AVARN Securitylle. Axis panostaa kokonaisvaltaiseen turvallisuuteen, jossa eri järjestelmät kommunikoivat saumattomasti keskenään.

Axis on ollut AVARN Securityn yhteistyökumppani jo useita vuosia, ja tuntee turvallisuusalan tarpeet ja trendit. Yhteisenä tavoitteena on luoda parempi ja turvallisempi ympäristö ihmisille ja yrityksille.

Vahinkojen ja rikosten ennaltaehkäisy on turvatekniikan perimmäinen tarkoitus. Teknologia ei itsessään riitä takaamaan kokonaisvaltaista turvallisuutta. Mitä pidemmälle turvatekniikka kehittyy, sitä vahvemmin analytiikka nousee turvallisuuden keskiöön. Kun uusin tekniikka tarjoaa entistä tarkempaa tietoa ympäristöstämme, korostuu tiedon oikeanlaisen analysoinnin tarve.

”Turvateknologia kehittyy tulevina vuosina passiivisesta seurannasta tilannetietoisiin ja älykkäisiin toimintoihin. Analytiikan käyttö tulee lisääntymään merkittävästi”, ennustaa Axis Communicationsin myyntipäällikkö Christian Pfäffli.

Mitä analytiikka käytännössä tarkoittaa?

”Yksinkertaistaen voisi sanoa, että analytiikka antaa laitteelle aivot. Esimerkiksi kameravalvonta muuttuu älykkääksi toiminnaksi, kun kameran keräämää tietoa hyödynnetään parhaalla mahdollisella tavalla.”

Analytiikkaa voi hyödyntää laajasti perusturvallisuuden lisäämisestä aina liiketoiminnan optimoimiseen asti. Myymälävarkauksien ehkäisy, työvuorojen optimaalinen resursointi, markkinointikampanjoiden tehokkuuden seuraaminen ja asiakaspalvelun laadun parantaminen on mahdollista hyvän analytiikan ansiosta.

Axis toimitti myös koko turvajärjestelmän, kun Turvatiimin pääkonttori keväällä 2015 muutti uusiin tiloihin Vantaan Flamingon rakennukseen. Axis toteutti tiloihin huippumodernin, IP-pohjaisen turvallisuus- ja kulunhallintajärjestelmän, johon on integroitu kameravalvonta. Turvatiimi operoi nyt edelläkävijän turvatekniikkaa hyödyntävässä pääkonttorissa, ja ratkaisu aiotaan jalkauttaa kaikkiin Turvatiimin toimistoihin Suomessa.

”Eri järjestelmien keskinäinen kommunikointi on se trendi, johon turvallisuudessa liikutaan. Kulunvalvonnan ja kameravalvonnan yhdistäminen on esimerkki turvallisuusjärjestelmien integroitumisesta”, sanoo Pfäffli.

Tutustu turvatekniikkaan