09.10.2019  |  Blogi

Digitalisaatio ja turvateknologia puhuttivat turvallisuusalan asiantuntijoita FinnSecissä

digitalisaatio-puhutti-turvallisuusalan-asiantuntijoita-finnsecissa
Kaksipäiväiset FinnSec-messut järjestettiin 2.-3.10.2019 Helsingin Messukeskuksessa. Joka toinen vuosi järjestettävä turvallisuuteknologian ja –palveluiden foorumi kokosi tänäkin vuonna Messukeskuksen täyteen näytteilleasettajia, turvallisuusalan päättäjiä, asiantuntijoita sekä yritysten turvallisuudesta vastaavia. Paikalla oli myös paljon alan opiskelijoita tutustumassa turva-alaan ja sen toimijoihin.

Turvallisuusmessujen teemana oli tänä vuonna digitalisaatio ja aihe puhutti niin messuosastoilla kuin myös tapahtuman päälavalla. Lavalla nähtiin mm. Tieto Oyj:n, Senaatti-kiinteistöjen ja Hikvisionin turvallisuusjohtajat. Puheenvuorot käsittelivät monipuolisesti digitalisaation mahdollisuuksia ja uhkia turvallisuutta tarjoaville sekä niitä ostaville yrityksille.

Vaikka puheenvuoroissa nousi esille riskejä ja uhkia, oli suhtautuminen alan muutokseen positiivista: digitalisoituva ala tuo mukanaan paljon uusia mahdollisuuksia, tehokkaampia toimintatapoja ja parempaa turvallisuutta. Turvallisuusjohtajan, kuten monen muunkin turva-alan asiantuntijan työtä alan digitalisaatio tulee kuitenkin muuttamaan.

Positiivinen suhtautuminen tulevaan näkyi myös FinnSecurityn teettämässä suhdannekatsauksessa, mikä julkaistiin FinnSecissä. Suhdannekatsauksessa käy ilmi, että turvallisuuspalveluita tuottavien organisaatioiden liiketoimintanäkymät ovat yleisiä talousnäkymiä huomattavasti valoisammat. Vastanneista 25% arvioi liiketoimintansa olevan vuonna 2020 selvästi nykyistä suurempi ja vain 10% kaikista vastanneista odottaa liikevaihtonsa pienenevän tulevana vuonna.

Modernit turvallisuusratkaisut kiinnostivat messukävijöitä

AVARN Securityn messuosastolla kiinnostusta herättivät erityisesti tekoälypalvelut ja modernit turvatekniset ratkaisut, kuten älykäs kameravalvonta ja dronet. Lisäksi perinteiset turvallisuuspalvelut sekä turvallisuusratkaisujen keskittämisen hyödyt kiinnostivat.

Messuosastolla esiteltiin AVARN Securityn älykästä kameravalvontaa, jossa kasvojentunnistusta pääsi seuraamaan käytännössä. Kasvotunnistusta hyödyntävä videokuva tunnisti reaaliajassa messuosastolla olevat työntekijät ja blurrasi muiden kasvot. Samaan aikaan teknologia laski myös messuosastolla olevien henkilöiden määrää.

AVARN Securityn älykkäät kameravalvontaratkaisut eivät vaadi kalliita tekoälykameroita toimiakseen, vaan teknologia pyörii myös niin sanottujen peruskameroiden päällä. Messuosastolle toteuttu älykäs kameravalvonta hyödynsikin huokeahintaisia peruskameroita.

Dronejen hyödyntäminen osana valvontaa nousi parin päivän aikana useasti keskusteluissa esiin ja ei ihme: Drone-valvonta yleistyy kovaa vauhtia. Erityisesti laajojen kiinteistöjen ja tilojen turvallisuudessa Drone-valvonta voi toimia kustannustehokkaammin, kattavammin ja ketterämmin kuin perinteinen turvatekniikka tai kiertävä vartija. Kiinteistöalan ja teollisuuden toimijat ovatkin olleet ottamassa uutta teknologiaa ensimmäisinä käyttöön.

Opiskelijat käyttivät FinnSecin hyödykseen työnhaussa

Opiskelijoille ja työnhakijoille messuosastolla oli tarjolla juttutuokioita AVARN Securityn työntekijöiden ja rekrytoijien kanssa. Opiskelijoita vieraili osastolla tiuhaan tahtiin esittämässä kysymyksiä sekä kuulemassa lisää turvallisuusalasta ja AVARN Securitystä työnantajana. Vapaiden työtehtävien lisäksi opiskelijoita kiinnostivat turvallisuusalan tulevaisuuden näkymät sekä mahdollisuus alan lisäkoulutuksiin.

 


Haluatko kuulla lisää drone-valvonnasta? Ota yhteyttä »
Kiinnostuitko turvateknologiasta ja tekoälypalveluistamme? Lue lisää »
Tutustu AVARN Securityyn työnantajana ja katso avoimet työpaikat. Tutustu meihin »