02.8.2019  |  Blogi

Simo Laaksonen pysyy positiivisena F3-alkukauden haasteista huolimatta

Ensimmäinen Formula 3 -kausi on tuonut nuorelle kuljettajalle roppakaupalla haasteita, mutta kauden loppupuoliskoon lähdetään silti avoimin mielin.

F3-kuljettaja Simo Laaksosen ja AVARN Securityn yhteistyö alkoi viime vuonna Laaksosen ajaessa GP3-sarjaa. Hyvin alkanutta yhteistyötä päätettiin jatkaa myös vuoden 2019 ajokaudelle.

– Yhteistyö on luontevaa, kun meillä kummallakin on samanlaiset tavoitteet, eli olla alamme parhaita, Laaksonen totesi yhteistyöstä keväällä.

Uusi kausi on tuonut nuorelle kuljettajalle paljon muutoksia. GP3-sarjan yhdistyminen FIA F3-sarjaan on tuplannut tiimien määrän ja autojakin on nyt sarjassa enemmän. Lisäksi Laaksonen vaihtoi tälle kaudelle tallia, mikä on tarkoittanut uuteen autoon ja tiimiin totuttelua.

– Tavoite olisi jatkaa siitä mihin viime kaudella jäätiin. Tiimin kanssa täytyy pystyä kehittämään autoa ja tietty itsekin täytyy pystyä kehittymään. Sitä kautta saadaan hyviä tuloksia, Laaksonen kertoi tavoitteistaan kauden alussa.

MP Motorsportin tallissa ajavan Laaksosen kausi on kuitenkin alkanut vaihtelevissa tunnelmissa. Laaksosen auto on temppuillut lähes kauden alusta asti, mutta kuljettaja on pystynyt pitämään mielen korkealla takaiskuista huolimatta. Positiivista mieltä tarvitaankin, sillä kausi on vasta puolivälissä ja loppupuolisko starttaa Unkarin Hungaroringillä jo elokuun ensimmäisenä viikonloppuna.

– Alkukausi on ollut vaikea ja teknisiä haasteitakin on ollut aika paljon. Avoimin mielin kuitenkin lähdetään viikonlopun kisoihin ja loppukauteen hakemaan ehjiä suorituksia, Laaksonen kertoo.

Toivotamme Simolle onnea loppukauteen!


AVARN Security on tukenut Simo Laaksosta vuodesta 2018. AVARN Securityn toimitusjohtaja Juha Murtopuro kokee nuorten urheilijoiden tukemisen tärkeäksi.