24.08.2020  |  Blogi

Uskaltaako käteistä käyttää korona-aikana?

Avarn Cash Solutions blogi: Onko käteisen käyttö turvallista korona-aikana?
Nyt korona-aikana käteisen käytöstä liikkuu monenlaisia käsityksiä ja huhuja. Useissa paikoissa käteisen käyttöä kehotetaan väliaikaisesti välttämään yhtenä osatekijänä koronaviruksen leviämisen ehkäisemisessä, vaikka tieteellistä näyttöä koronaviruksen leviämisestä käteisen kautta ei ole.

Onko käteinen tartuntariski?

Korona-pandemian alkuvaiheessa uutisointiin myös, että Maailman terveysjärjestö WHO kehottaisi välttämään käteisen käyttöä, mutta WHO on tämän kuitenkin kumonnut ja todennut, että heidän kommenttinsa on mediassa esitetty muunneltuna. Suomen Pankin mukaan käteistä voi koronapandemian aikanakin käyttää normaaliin tapaan. Kaikkein tärkeintä on kuitenkin huolellinen käsihygienia, riippumatta maksutavasta.

Elääkö koronavirus kolikoiden ja seteleiden pinnoilla?

Euroopan keskuspankki on aiempien epidemioiden aikana tutkituttanut seteleiden merkitystä virus- ja bakteeritartuntojen lähteenä ja asiaa tutkitaan säännöllisesti muutenkin. Aiemmat tutkimukset kertovat, että viruksien tartuntariski seteleiden välityksellä on erittäin pieni. Setelien pinta on suunniteltu siten, että ne eivät likaannu helposti päivittäisessä käytössä. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan ylipäätään pintojen osuus viruksen leviämisessä ei nykytiedon mukaan ole merkittävä.

Käteinen on edelleen luotettava ja turvallinen maksuväline, joka toimii yhteiskunnan poikkeus- ja häiriötilanteissa!

Tutustu rahankäsittelypalveluihimme